Trivelig Metusalemfestival på Innherred

Metusalemfestivalen 2012 gikk av stabelen 12. oktober og 13. oktober med Levanger og Verdal som vertskommuner. I alt besøkte 360 publikummere festivalen som hadde en utpreget lokal profil hovedsakelig med kunstneriske krefter fra de to Innherredskommunene, alt under ledelse av kulturprofilene Frode Hallem og Rune Dillan fra henholdsvis Levanger og Verdal.

Trekkspillgruppa Rubelgutan dro i gang festivalen fredag kl. 15.00 etter at ordfører Bjørn Iversen hadde erklært Metusalemfestivalen for åpnet. Iversen påpekte hvor vesentlig det er for oss mennesker å møtes i kulturelle fora og den store betydningen av frivillige krefters engasjement som ”fyller” arenaene med kulturaktivitet der stat og kommune har tilrettelagt mht. til lokaler og logistikk. Deretter fulgte Hagergrynkoret, Koinnbandet og Kortnebbgåsa sanggruppe opp med folkelige og varierte musikkinnslag.

Prøysen-forestillingen ”Såmmå hen du er i væla” ved teatersjef og skuespiller Ketil Kolstad. viste kjente og mer ukjente sanger og tekster fra Prøysens tidløse univers.

 

Lørdag formiddag var det omvisning i Alstadhaug kirke, forøvrig i praktfullt høstvær, samt besøk på Mikkelgård og Munkeby herberge med smaking av ulike typer gårdsprodukter fra bær/fruktdrikker etc. til gourmet-oster og lokalt produsert øl. Det ble også byvandring i Levangers unike trebebyggelse,

 

Lørdag ettermiddag og kveld var Stiklestad nasjonale kultursenter hovedsete for et bredt program av både teater/revy og musikkopptredener under tittelen ”I festlig lag”. med et bredt spekter av artister utover kvelden, bare avbrutt midtveis av et solid måltid med saltkjøtt, rotgrøt, dessert og kaffe. Av artister som opptrådte utover kvelden kan nevnes Heidi Selnes, som bidro med flere flotte country og soul-relaterte nummer, og Roar Tromsdal fra teaterutdanningen ved HinT som framførte to klassiske Birger Jørstad-viser. stand up-artist Karl Ove Indahl kjørte en trøndersk versjon av Arvid Nilsen-nummeret” Å ska´n svara da?” Visegruppen ”Flirfull og heit” framførte flerstemt visesang, mens Asmund og Ove Bjørken bidro med svingende toner innenfor både innherredsslåttetradisjonen og jazzgenren. Søsknene Conrad Hagen, Oddbjørn Hagen, og Magnhild Hagen Gaundal leverte en frodig og humoristisk rekke av revyperler av beste merke. Ekteparet Einar Olav Larsen og Ingvild Blæsterdalen stod kanskje det største høydepunktet med sitt praktfulle og samkjørte duo-felespill.

 

Fredag var godt besøkt, mens lørdagen nok kunne ha vært mer fulltallig mht. publikumsoppmøte. Men alt i alt var årets festival vellykket som stod i trivselens tegn.

Vi ses på for femte gang på Hitra i september/oktober ved Metusalemfestivalen 2013!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Akkurat nå

Om festivalen

Metusalemfestivalen er en kulturfestival for seniorer og en del av det interkommunale samarbeidet om Den kulturelle spaserstokken i Nord- og Sør-Trøndelag. Festivalen gjennomføres i løpet av en til tre dager med kulturarrangement og foredrag i et faglig og helsefremmende perspektiv. Dette skal være seniorenes egen festival, både som utøvere av ulike kulturaktiviteter og som publikum

Følg Festivalen

Følg med på festivalens sosiale nettverk